Wie zijn we?

Klezmerensemble Rozjinkes bestaat uit:

Cora Mulder (zang, trombone)

Zang

Optreden is mijn lust en mijn leven.
Ik zong altijd al in koren met mijn oog gericht op het naderende optreden.
Daarnaast doe ik vanuit mijn werk veel met drama, stem- en lichaamsexpressie/
(klik bijvoorbeeld even op www.tolco.nl)
In 1998 werd ik zangeres bij Nebbisj un Rebbisj, een groot klezmerorkest uit Hilversum, waar we o.a. muziektheaterprojecten deden. Muziek & theater: een prachtcombinatie!
Na 7 jaar bij Nebbisj un Rebbisj gezongen te hebben, wilde ik graag kleinschaliger bezig gaan met de klezmermuziek. En zo is Rozjinkes geboren...

Martijn van Donk (gitaar, mandoline, zang en percussie)

Guitaar

Speelt vanaf zijn zestiende gitaar. Groeit op met The Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan en Neil Young. Martijn is pas vanaf 1990 echt begonnen met zingen. Later volgt de mandoline en percussie. Door de jaren heen heeft hij veel optreedervaring opgedaan in diverse (pop)muziekgezelschappen. Voor wat betreft de Klezmer gaat zijn voorkeur uit naar de melancholische kant.

Heleen van Els (accordeon, percussie)

Accordeon

Al van jongs af aan speel ik piano. Toen ik 18 was wilde ik graag op straat kunnen optreden en heb ik een accordeon gekocht. Ik heb er nooit op hoeven leren spelen, sommige dingen krijg je kado in 't leven. Ik heb in veel landen op straat gemusiceerd en doe dat nog steeds met veel plezier. Ik vind alle muziek die me raakt mooi, zowel het melancholische als 't blije, en de combinatie is helemaal geweldig. Past ook goed bij de accordeon die ook die beide stemmingen in zich heeft. En het liefst maak ik samen muziek!

Altviool, altklarinet

altviool

De altviool is een paar maatjes groter dan de viool, waardoor de klank ook lager en donkerder is. Daarom kan de altviool een melancholieke klank voortbrengen die zo mooi past bij de klezmermuziek. Over het algemeen heeft de alt een ondersteunende stem te spelen, maar ook als solo instrument krijgt de altviool genoeg ruimte binnen het Rozjinkes ensemble.

Hans van Dongen Torman (contrabas)

Contrabas Na een paar jaar pianoles ben ik aan het einde van de middelbare school overgestapt op de bas en via dixieland, bop, de Breuker-stijl, free jazz en barok nu uitgekomen op de combinatie van klassieke muziek bij de Philharmonie en Septentriones en Klezmer bij de Rozjinkes. Een smakelijke combinatie!